ΑΙΩΝΙΟΙ

ΕΦΗΒΟΙ

Ιθάκη 2021

Το πρόγραμμα “Αιώνιοι Έφηβοι” είναι μια θεατρική δράση, η οποία ενώνει δύο ομάδες ανθρώπων, σε διαφορετική ηλικιακή φάση της ζωής τους, την εφηβεία και την τρίτη ηλικία. 

Μέσα από την τεχνική του “reminiscing”, την αναπόληση, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν πτυχές της μνήμης τους. Πώς μπορεί ένα βότσαλο, μια παιδική φωτογραφία, ένα τραγούδι ή μια μυρωδιά, να ανασύρουν αναμνήσεις της ζωής τους;

Η αναπόληση θα τροφοδοτήσει τον λόγο. Μέσω της αφήγησης ιστοριών θα επιτευχθεί η ανταλλαγή βιωμάτων, ιδεών, συναισθημάτων ώστε να δημιουργηθεί η βάση για γόνιμο διάλογο και ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των γενεών.

Η συγκεκριμένη δράση επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική επίδραση της αφήγησης στην ανθρώπινη λειτουργία και στην συνοχή των κοινωνιών, χρησιμοποιώντας ως μέσο σύνδεσης τη σύνθετη και πολυσυλλεκτική σύγχρονη θεατρική τέχνη. 

Ως τελικό αποτέλεσμα θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή οπτικοακουστική παραγωγή, καταγράφοντας την πορεία του προγράμματος και των συμπερασμάτων του.

Η θεατρική δράση “Αιώνιοι Έφηβοι” τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ιθάκης και απευθύνεται στις ηλικιακές ομάδες 13-21 ετών & 65 ετών και άνω.

Διοργάνωση: Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι

Σημείωση: Λόγω των έκτακτων κανονισμών και περιορισμών για τη προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του Covid-19, το θεατρικό εργαστήριο δεν θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης συναντήσεις αλλά μέσω διαδικτύου (Zoom). 

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email: lotofagoi@ymail.com 

στα τηλ: 69422045116974630107 ή συμπληρώνοντας τη διπλανή φόρμα

 

    "Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού"