Τις τελευταίες δεκαετίες το Bar Theatre έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αθήνα.

Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον που δείχουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι θεατές, από τις 2 Μαΐου εώς και τις 18 Μαΐου, κάθε Δευτέρα , Τρίτη και Τετάρτη, η θεατρική ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και ο πολυχώρος ΣΤΑΒΛΟΣ δίνουν την δυνατότητα σε ομάδες από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους, να μας παρουσιάσουν τα έργα τους. Στόχος και σκοπός του “A.B.T.F.” είναι η δημιουργία ενός μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, στο οποίο θα συναντηθούν όλες οι εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και θα συνυπάρξουν με μια ταυτόχρονη δράση.

Το φεστιβάλ γίνεται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ STAVLOS (Θησείο, Ηρακλειδών 10) και η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ελεύθερη σε όλους.

Ο κύριος κορμός είναι οι 9 διαγωνιζόμενες θεατρικές παραστάσεις.

Κάθε μέρα θα παρουσιάζονται δύο απο αυτές. (Απογευματινή Παράσταση, 8:30 μ.μ & Βραδινή Παράσταση, 10:00 μ.μ.).

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής “OPOSSITION”, “CARTOON STORIES”, “ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ”, “ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΕΙΟ”, “ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΛΕΤ;” , “STAGE ALIVE”, “ΔΩΜΑΤΙΟ32”, “ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗ” & “ZOO STORY”.

Η ανάδειξη του νικητή θα προκύψει από μία τριμελή κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και από την ψηφοφορία των θεατών.

Παράλληλα με το “A.B.T.F.” , η “Ένωση Γραφιστών Ελλάδας” θα παρουσιάσει την έκθεση θεατρικής αφίσας, με τις 9 νικητίριες αφίσες που κέρδισαν στον διαγωνισμό “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ” τον οποίο διοργάνωσε η Ε.Γ.Ε. Πηγή έμπνευσης για τους διαγιζόμενους γραφίστες αποτέλεσε το υλικό και η θεματολογία της κάθε θεατρικής παράστασης.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω στο φεστιβάλ θα λάβουν χώρα και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα : video art, εκθέσεις φωτογραφίες, εκθέσεις ζωγραφικής, εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ATHENS BAR THEATRE FESTIVAL

1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 2-8/05/2011

2/5 – Δευτέρα 8.30μ.μ: «ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΙΟ» 10.00μ.μ.: «ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ» 3/5 – Τρίτη 8.30μ.μ: «STAGE ALIVE» 10.00μ.μ: «UNIONES POSIBLES» 4/5 – Τετάρτη 8.30μ.μ: «ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ» 10.00μ.μ: «STAGE ALIVE»

2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 9-15/05/2011

9/5 – Δευτέρα 8.30μ.μ: «CARTOON STORIES» 10.00μ.μ: «ΔΩΜΑΤΙΟ 32″ 10/5 – Τρίτη 8.30μ.μ: «THE PLATFORMERS» 10.00μ.μ: «CARTOON STORIES» 11/5 – Τετάρτη 8.30μ.μ: «ΔΩΜΑΤΙΟ 32 10.00μ.μ: «ΕΝΑ ΑΙΔΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΛΗ»

3Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 16-22/05/2011

16/5 – Δευτέρα 8.30μ.μ: «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗ» 10.00μ.μ: «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΛΕΤ» 17/5 – Τρίτη 8.30μ.μ: «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΛΕΤ» 10.00μ.μ: «ZOO STORY» 18/5 – Τετάρτη 8.30μ.μ: «ZOO STORY» 10.00μ.μ: «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗ»

ΟΙ 9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1.«UNIONES POSIBLES»

UNIONES POSIBLES

Οι Πιθανές Ενώσεις δείχνουν, μέσα από τρεις σκηνές, μια γυναικεία οπτική σε σχέση με τον έρωτα, τις πετυχημένες και αποτυχημένες συναντήσεις και τους πιθανούς συνδυασμούς των ανθρώπων μέσα στις σχέσεις. Η θεατρική ομάδα Teatro del Eclipse, αποτελείται από καλλιτέχνες ποικίλων σκηνικών εκφράσεων, ηθοποιοί, χορευτές, μίμοι και εικαστικοί δημιουργοί, από διάφορες χώρες : Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Βενεζουέλα, Ελλάδα και Ισραήλ. Η ομάδα έχει ως κύριο σκοπό την μετάδοση της μαγείας της ένωσης των σκηνικών τεχνών σε διαφορετικές γλώσσες και χώρες.

Θεατρική ομάδα: Teatro del Eclípse
Τίτλος Παράστασης: Uniones Posibles Πιθανές Ενώσεις
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Mariana Κούτουλας Vrsalović
Ερμηνεία: Elvira Ανδρικογιαννοπούλου, Marina Castillo, Mariana Κούτουλας Vrsalović.

2.«CARTOONSTORIES»

CARTOON STORIES

Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Μαμά της, η Γιαγιά της, ο Λύκος, ο Κυνηγός ,η Σταχτοπούτα, ο Πινόκιο και ο Κάπτεν Χούκ ζωντανεύουν στο σήμερα. Με αφορμή το δέμα της γιαγιάς για τις δύσκολες ώρες η κοκκινοσκουφίτσα γνωρίζει τον σημερινό κόσμο όπου η απελευθέρωση των ηθών και η διαφθορά συνυπάρχει με την αγάπη. Άραγε θα νικήσει η αλήθεια η μήπως σε κάθε γωνιά παραμονεύει ένας κακός λύκος;

Σκηνοθεσία: Μαρίας Δρακοπούλου.
Παίζουν: Αλέξης Μαρτζούκος, Κώστας Καπετάνιος, Μαρία Δρακοπούλου, Ιωάννα Προσμίτη, Πέννυ Μουλαγιάννη, Ιουλία Φαλιά.
Μουσική τριών τραγουδιών: Ζακ Ιακωβίδης
Στίχοι τραγουδιών: Ιωάννα Προσμίτη
Χορογραφίες: Μαρία Δρακοπούλου
Επιμέλεια Κουστουμιών- Σκηνικών: Γεωργία Γεωργακοπούλου
Φωτογράφηση: Ελένη Τσαμαδιά

3.«Αυτό το ζώο το παράξενο»

Αυτό το ζώο το παράξενο

Ένας μεθυσμένος κι ένας σκύλος αναμετρούν τις δυνάμεις τους. Ο πρώτος θα προσπαθήσει να αποδείξει «το μεγαλείο του ανθρώπου» παρουσιάζοντας πέντε «σκηνές ζωής» που πιστεύει ότι θα τον αναδείξουν νικητή. Το σχέδιο καταλήγει σε αποτυχία. Μέσα απ’ αυτές, ξεπηδούν κωμικά ανδρείκελα της μοίρας και της ευκολίας, του εγωισμού και της ματαιοδοξίας. Κούφιες υπάρξεις, που υπομένουν την κενότητα της ζωής τους, λες και πρόκειται για «πρόβα» της «μεγάλης παράστασης» που ονειρεύονται.

Συγγραφή: Γκαμπριέλ Αρού
(Θεατρική Διασκευή από διηγήματα του Άντον Τσέχωφ)
Μετάφραση: Αλίκη Γεωργούλη
Σκηνοθεσία: Μαίρη Παναγιωτοπούλου
Σκηνικά: Βασίλης Τσάρας
Κοστούμια: Στέλλα Κοβογλανίδου
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Χαριστός
Μακιγιάζ: Δέσποινα Ιωαννίδου
Παίζουν:  (κατά σειρά εμφάνισης) Βασίλης Τσάρας, Κατερίνα Ησυχίδου, Θοδωρής Παναγόπουλος, Μαριλιάννα Μιχαλιτσιάνου,  Πολίνα Μελά, Γιώργος Καρατζής, Λεωνίδας Αγγελόπουλος

4.«ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΕΙΟ»

ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΕΙΟ

Η ομάδα ‘Ονειροφιλόφυλοι’ παρουσιάζει ένα καμπαρέ για τα όνειρα που κάνουμε, που θέλουμε, που επιβάλουμε και για εκείνα που μένουν κρυμμένα μέχρι να βρούμε το θάρρος να τα βγάλουμε στο φως. Χαρακτήρες απο καμπαρέ και την ιστορία περιπλανιούνται σε ένα interactive και μουσικό bar-theatre για να αντρέψουν τις προσδοκίες σας. Τελικά ονειρευόμαστε ή απλά φιλοδοξούμε;

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος
Ερμηνεύουν: Ελένη Ανδρεάδου, Κατερίνα Μπουρδούκου, Νίκος Μπράβος, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Μάνος Τσίζεκ, Σοράγια Σοχέιμπ, Αγγελική Δανοπούλου, Ανδρέας Γιαννόπουλος και Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος
Μουσική επιμέλεια & Πιάνο: Νίκος Μπράβος
Κείμενα: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος
Ονειροφιλόφυλοι, Νικόλας Άσιμος, Νίκος Καβαδίας, Κατερίνα Γώγου, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μαρία Ταταράκη, Allen Ginsberg.

5.«Ποιος είναι ο Αμλετ»

Ποιος είναι ο Αμλετ

Δύο συνηθισμένα ζευγάρια, αποφασίζουν  να πάνε θέατρο. Το πρόγραμμα απόψε έχει : » ΑΜΛΕΤ » ! Η παράσταση  αρχίζει  αλλά … το έργο του ΣΑΙΞΠΗΡ  τους πέφτει λίγο «βαρύ». Οι φίλοι μας βαριούνται κι αρχίζουν  μία ακατάσχετη φλυαρία για ένα σωρό θέματα !Ίσως αναγνωρίσετε σε αυτούς εκείνους τους ενοχλητικούς  τύπους, που κάποτε κάθονται δίπλα σας στο Θέατρο, και όλη την ώρα ψιθυρίζουν  και χασκογελάνε … Ναι, αυτοί που σας βγάζουν την  παράσταση ξινή !

Κωμωδία του Λώρενς Κάσλερ
Παίζουν:  Ιγνάτιος Αξής, Μαριάννα Γιολδάση, Θάνος Καρακάσης,
Σταυρούλα Μόκκα.
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπλάτσου

6.«Stage alive»

Stage alive

Τρείς γυναίκες γίνονται μάρτυρες ληστείας σε τράπεζα, που κάνουν δύο απελπισμένοι από τα οικονομικά τους, έλληνες! Μία παράσταση που φιλοδοξεί, να κάνει τον θεατή να γελάσει και να νοιώσει λίγο καλύτερα, αφού διαπιστώνει ότι δεν είναι ο μόνος που θέλει «να πάρει τα βουνά» στις ζόρικες μέρες που μας κλήρωσαν!

Θεατρική ομάδα: Stage Alive
Συγγραφέας: Β. Τάτσης Θ. Σταυρόπουλος
Σκηνοθέτης: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Γιώτα Ευσταθίου, Νάντια Κλάδη, Ρεβέκκα Φελεκίδου, Χρήστος Μαραθιάς και Βαγγέλης Τάτσης.

7.«Δωμάτιο 32»

Δωμάτιο 32

Τρείς φίλοι που έχουν να συναντηθούν 10 χρόνια βρίσκονται μέσα σε 1 δωμάτιο motel . Η εμμονή , ο εγωισμός , τα πάθη αναδύονται. Όλοι όμως έχουν διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Το ‘Δωμάτιο32’μιλάει για όλα αυτά που όλοι μας έχουμε σκεφτεί για τους άλλους , όμως ποτέ δεν βρήκαμε τη δύναμη να πούμε .

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίριδα Μαρκοζάνη
Παίζουν: Βασίλης Μπατσακούτσας, Λευτέρης Ντρούβας,
Κατερίνα Δημητρόγλου
Δ.φωτογραφίας – Φωτογραφίες  Φοίβος Αβδελιώδης , Άγγελος Σπανάκης.
Graphic design – Post production teaser Γιώργος Σπυρόπουλος
Σκηνοθεσία – camera teaser  Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης
Βασισμένο στο θεατρικό έργο Tape του Stephen Belber
Διασκευή Μετάφραση – Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης

8.«Το ημερολόγιο ενός αυνανιστή»

Το ημερολόγιο ενός αυνανιστή

Οι αρχαίοι έλληνες έλεγαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Ο Ερμής κι ο Μάκης, σύγχρονοι ήρωες και φίλοι σε βαθμό παρεξήγησης… εξυμνούν την αγάπη για το εγώ τους, ψάχνουν τη στάση Νερατζιώτισσα στο Κάμα Σούτρα και χαίρονται διπλά που τώρα με την καλωδιακή «όλα είναι στο χέρι σου»!

Σύλληψη, κείμενο, σκηνοθεσία, πρωτότυπη μουσική: Μιχαήλ Άνθης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λιόλιος, Μιχαήλ Άνθης

9.« Zoo Story»

Zoo Story

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι που γράφτηκε το 1958 και ολοκληρώθηκε σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Peter and Jerry». Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα και την απανθρωπιά σε έναν εμπορικό κόσμο.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκος
Παίζουν: Γιώργος Μπεκρής, Σωτήρης Πουλος