Το 2nd ATHENS BAR THEATRE FESTIVAL είναι γεγονός! Δυο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του 1st A.B.T.F. (με προσέλευση άνω των 2.000 θεατών), παρ’ όλη την κατάσταση που περνάει τόσο ο καλλιτεχνικός όσο και κάθε άλλος χώρος, η θεατρική ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και  το Θέατρο ELIART, συνδιοργανώνουν μια πολυ-καλλιτεχνική πανδαισία.

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 02 Ιουνίουκάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, μουσικών live και άλλων πολλών events θα σας κρατούν συντροφιά από τις 19:00 μ.μ. έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Και το σημαντικότερο. η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό!

Στόχος και σκοπός του “A.B.T.F.” είναι η δημιουργία ενός μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, στο οποίο θα συναντηθούν όλες οι εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και θα συνυπάρξουν με μια ταυτόχρονη δράση.

Ο κύριος κορμός θα είναι οι 9 διαγωνιζόμενες  θεατρικές παραστάσεις. Κάθε μέρα θα παρουσιάζονται δύο από αυτές. (Απογευματινή Παράσταση, 19:30 μ.μ & Βραδινή Παράσταση, 9:30 μ.μ.). Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής: “Μπαρ σε καλό μας”, “Όλα όσα είδα”, “3/Αγάπη/1”,  “Σαίξπηρ τα πάντα όλα”, “Μαθήματα καλής συμπεριφοράς”, “One Life Stand”, “Απόκλιση Υποτυχίας”, “Μάντεψε“, “Cocktail Art”. Η ανάδειξη του νικητή θα προκύψει από μία τετραμελή κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και από την ψηφοφορία των θεατών.

Πέρα από τις διαγωνιζόμενες ομάδες θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις εκτός διαγωνισμού όπως  η θεατρική παράσταση “Πτέρυγα” του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ερμηνεύει ο Δημήτρης Πετρόπουλος, η οποία  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, καθώς και μια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους: «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 12.00 το μεσημέρι από το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω στο φεστιβάλ θα λάβουν χώρα και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα : εκθέσεις φωτογραφίες, εκθέσεις ζωγραφικής, εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live κ.α.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ΘΕΑΤΡΟ ELIART (Κωνσταντινουπόλεως 127, Κεραμεικός) και η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ελεύθερη σε όλους.

«2nd ATHENS BAR THEATRE FESTIVAL» – Απονομή Βραβείων!!!

Η θεατρική Ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και το θέατρο ELIART  Συνδιοργάνωσαν το «2nd Athens Bar Theatre Festival»

Tο 2nd ATHENS BAR THEATRE FESTIVAL πέρασε στην ιστορία! Με απόλυτη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε το2nd A.B.T.F. την Κυριακή 02 Ιουνίου, το οποίο συνδιοργάνωσαν η Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι και το Θέατρο ELIART. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τρεις παραστάσεις: τις πρωινές ώρες με την παράσταση “Oδυσσεβάχ» από τις σπουδάστριες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δομή και το βράδυ με τις παραστάσεις «Σαίξπηρ Τα πάντα Όλα» και «Μπαρ σε καλό μας». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την βράβευση των νικητών, την απονομή των βραβείων και ένα  ξέφρενο πάρτι.

Επισυναπτόμενο θα βρείτε το δελτίο τύπου, την αφίσα του φεστιβάλ όπως επίσης και φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής των βραβείων.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Θεατρική Ομάδα “Τα Κορίτσια με τους Γλόμπους“ και την ξεκαρδιστική τους κωμωδία «Μπαρ σε καλό μας». Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η Θεατρική Ομάδα της “Αργυρούπολης” με την παράσταση «Σαίξπηρ Τα Πάντα Όλα». Το κοινό όμως δεν έμεινε αμέτοχο στο 2nd A.B.T.F καθώς ανέδειξε και αυτό έναν νικητή! Το βραβείο κοινού δόθηκε στην Θεατρική Ομάδα “Artistic Essence” και την παράσταση «Όλα Όσα Είδα». Η απονομή ολοκληρώθηκε με έναν τιμητικό έπαινο, ο οποίος απονεμήθηκε στους Θεσσαλονικιούς «Διαδρομανείς» και την παράσταση τους «One Life Stand”.

Την απονομή των βραβείων πραγματοποίησαν τα μέλη τις Κριτικής Επιτροπής: Αθανασία Γκανά (ηθοποιός, Θεατρολόγος), Μιχάλης Μαραγκός (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και Γιώργος Φραντζεσκάκης (θεατρικός παραγωγός-σκηνοθέτης). Το βραβείο κοινού απένειμε ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος ο οποίος συμμετείχε στο φεστιβάλ με μια guest πρωτοεμφανιζόμενη θεατρική παράσταση.

Εννιά ημέρες, εννιά διαγωνιζόμενες θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, εικαστικών δημιουργιών και χειροποίητων ξύλινων κατασκευών, μουσικά lives και deejay sets, όπως επίσης και θεατρικές ομάδες οι οποίες παρουσίασαν την δουλειά τους εκτός συναγωνισμού. Εννιά ημέρες γεμάτες από θέατρο, μουσική, ξεχωριστά events, γνωριμίες με νέους ανθρώπους, κέφι, χαμόγελα και πολύ θετική ενέργεια!!!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με τόση επιτυχία, όλους τους συντελεστές των θεατρικών ομάδων και τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το 2nd Athens Bar Theatre Festival και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να  συνεχιστεί αυτός ο θεσμός, το θέατρο ELIART για την φιλοξενία του, τους χορηγούς επικοινωνίας μας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό, το οποίο έδωσε για ακόμη μια φορά το παρών, μας στήριξε και αγκάλιασε αυτό το τόσο ιδιαίτερο φεστιβάλ!