Ηλεκτρονικά παιχνίδια σαν τις σειρήνες

Αύριο μπορεί εγω να έχω ανάγκη εσένα.

Τι είναι το πιο σημαντικό που μπορείς να έχεις;

Σε μια εκδήλωση γεμάτη με δράσεις – έκπληξη για τους συμμετέχοντες, την Παρασκευή 4 Αυγούστου στον κήπο του Επαρχείου Ιθάκης στις 9μ.μ  παρουσιάστηκαν τα τρία πρωτότυπα ψηφιακά παραμύθια, αποτέλεσμα της δράσης Μικροί Ομηρικοί Ήρωες που υλοποιήθηκε στην Ιθάκη την σχολική χρονιά 2021- 2022, από παιδιά 8 -12 ετών.

«Μικροί Ομηρικοί Ήρωες» υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διοργάνωση: Λωτοφάγοι

Οι Λωτοφάγοι σας παρουσιάζουν τις δράσεις που ολοκλήρωσαν τις χρονιές 2021-2022 Μικροί Ομηρικοί Ήρωες και Αιώνιοι Έφηβοι υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Δυστυχως λόγω ενός ατυχήματος δεν κατάφερε να έρθει στην Ιθάκη ο συγγραφέας μας Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Μας στέλνει όμως τους χαιρετισμούς του και την αγάπη του.

Ξεκινώντας με τους Μικρούς Ομηρικούς Ήρωες να σημειώσουμε ότι η δράση φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Διευθυντή του Μάκη Χάνο για την άψογη συνεργασία και στήριξη.

Δυο λόγια για την δράση….

Η δράση «Μικροί Ομηρικοί Ήρωες» στόχευσε στην δημιουργία τριών πρωτότυπων ψηφιακών παραμυθιών μέσω της δημιουργικής γραφής και του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας, ως αφετηρία το έπος της Οδύσσειας.
Τα παιδιά εμπνεύστηκαν τους δικούς τους σύγχρονους ήρωες, έγραψαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν και ψηφιοποίησαν την δική τους ιστορία.
Οι συμμετέχοντες γνώρισαν την Οδύσσεια του Ομήρου μέσα από βιωματική μάθηση και κατάφεραν να συνδέσουν δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν, εστιάζοντας στον χαρακτήρα και τις αξίες του κάθε ήρωα στο τότε και στο σήμερα.

Στην δημιουργική ομάδα δίδαξαν δημιουργική γραφή, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ζωγραφική, η Εικονογράφος: Μαρίνα Στελάτου, μουσικό κινητική, η Χορογράφος: Βίκυ Σαχπάζη.
Όλοι οι συνεργάτες μας είναι ιδιαίτεροι καλλιτέχνες με σπουδαία εμπειρία και τους ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκαναν.

Από την μεριά των Λωτοφάγων το θεατρικό παιχνίδι δίδαξε η Αθηνά Αρσένη, στην υλοποίηση και στον συντονισμό της δράσης μας βοήθησε η αγαπημένη φίλη Βίκυ Σόφτη, στον σχεδιασμό της δράσης η Μάυ Χάννα και ο Γιάννης Αρσένης στην παραγωγή και ψηφιοποίηση.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και ένα ευχαριστώ από την καρδιά μας για την συμμετοχή τους στη δράση αυτή.

Τελος όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην δράση θα λάβουν ένα αναμνηστικό δώρο. Μια τσάντα tote με το νέο λογότυπο της ομάδας μας Λωτοφάγοι που σχεδίασε ο Κωνσταντίνος Τριχάς.