Με μία κωμωδία εμπνευσμένη από τους ρυθμούς της καθημερινότητας της σύγχρονης ζωής ανοίγει σήμερα η αυλαία του δεύτερου “Μικρού φεστιβάλ” της Ούγκα Κλάρα.

Ο λόγος για το έργο “Μια φορά την εβδομάδα” του Ρένου Πρελορέτζου, το οποίο παρουσιάζει η ομάδα “Λωτοφάγοι” στο χώρο της Ούγκα Κλάρα, τον “3ο Όροφο”.

Η παράσταση σατιρίζει τις ανθρώπινες συνήθειες και συγκεκριμένα την εμμονή κάποιων να επαναλαμβάνουν ψυχαναγκαστικά ορισμένες διαδικασίες μία φορά την εβδομάδα, π.χ. το κυριακάτικο τραπέζι με την πεθερά, η καθιερωμένη σαββατιάτικη έξοδος και φυσικά η βαριεστημένη, αναγκαστική, εβδομαδιαία σεξουαλική πράξη.

Μέσα από το σωματικό θέατρο όμως και με μέσο τον αυτοσχεδιασμό οι ρεαλιστικές εικόνες της καθημερινότητας αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού. Με σχεδία τη φαντασία η παράσταση αποκαλύπτει κατά πόσο τα ανθρώπινα σχέδια είναι αποτέλεσμα βούλησης, κοινωνικής σύμβασης ή παρέμβασης κάποιου υπερβατού στοιχείου.
Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας είναι η Μάυ Χάννα, τη σκηνογραφία υπογράφει ο Στάθης Γράψας και επί σκηνής εμφανίζονται οι Τίνα Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Πέτρου, Αθηνά Αρσένη, Ιγνάτιος Αξής και Μάυ Χάννα.

Οι “Λωτοφάγοι” δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το Μάιο του 2007. Η πρώτη παράστασή τους ήταν το έργο “Πτήση 634 Fly Donkey Fly” τον Ιούνιο του 2007 και με αυτό το έργο έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ Pocke T Theatre, που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο, και κέρδισαν το πρώτο βραβείο. Το Δεκέμβριο του 2007 ακολούθησε το δεύτερο έργο της ομάδας με τίτλο “Destination: Pigʼs Planet”, μία παράσταση βασισμένη στο θέατρο της επινόησης που δημιουργήθηκε μέσα από έρευνα και αλλεπάλληλους αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και βασίστηκε σε δική της σύλληψη και ιδέα.

Ε.Σ.

https://www.makthes.gr/oygka-klara-oi-lotofagoi-anoigoyn-to-mikro-festival-35061