19 Μαΐου 2018

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Της Χρύσας Σπηλιώτη.

Το ταξίδι φιλίας δυο κοριτσιών από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα. Δύο πρώτες ξαδέρφες που μοιάζουν και διαφέρουν σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το χιούμορ και η συγκίνηση εναλλάσσονται και ο χρόνος πρωταγωνιστεί στις διάφορες φάσεις της ζωής τους.
Μπορεί άραγε κανείς εύκολα να ξεχωρίσει την ευτυχία από την δυστυχία;

Παρασκευή και Σάββατο
25 & 26/5/2018 
στις 9.00μ.μ. 
στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης.

Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη
Σκηνογραφία: Μάκης Χάνος
Παίζουν: Ελισάβετ Μαρούλη, Εφη Μαρκοπούλου, Χαρά Μιχαλάτου, Αλκέτα Πάκο, Μίνα Παπούλια, Λούλη Παξινού, Βίκυ Σόφτη, Γιάννα Σπυροπούλου, Ιωάννα Κουβαρά. 

Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 80 λεπτά
Διοργάνωση: Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι

Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Το 1997 παίχτηκε στο θέατρο Αμόρε το πρώτο της θεατρικό έργο Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; που στη συνέχεια ανέβηκε σε άλλες δώδεκα διαφορετικές παραγωγές και έχει παιχτεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης στη Νέα Υόρκη, στην ομογένεια της Αστόρια. Το 2004 το έργο εκπροσωπεί την Ελλάδα με το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στην Κροατία. Έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, πολωνικά, πορτογαλικά, κροατικά). Έχει εκδοθεί στα πολωνικά σε μετάφραση Ewa Sziler στην ανθολογία ελληνικών κειμένων Z Parnasu i Olimpu. Άλλα έργα της που έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές είναι: Σκοτσέζικο Ντους, Αγκά-σφι και φι και ο μονόλογος Με διαφορά στήθους. Το τελευταίο της έργο, Φωτιά και Νερό, ανέβηκε στο θέατρο Άλμα το 2008. Το Χαμένο δίκιο είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων.