Λυτρωτικές για τους συμμετέχοντες, ψυχαγωγικές για το κοινό είναι οι καλλιτεχνικές δράσεις που θα παρουσιαστούν στην Αθήνα

Λυτρωτικές για αυτούς που παίρνουν μέρος και ψυχαγωγικές για το κοινό είναι οι καλλιτεχνικές δράσεις που θα παρουσιαστούν σε λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ζαχαροπλάστες. Από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουνίου θα «σερβίρουν» τη δική τους γλυκόπικρη ιστορία με αντιρατσιστικά μηνύματα.

Ο Φατμά από τη Σενεγάλη, Ο Ομάρ από τη Συρία, η Λεϊλά από την Αλβανία είναι κάποια από τα μέλη μιας θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας που συνάντησα από κοντά κατά τη διάρκεια της πρόβας τους. Σε συνεργασία με Έλληνες ερασιτέχνες ηθοποιούς δημιουργούν τη δική τους ιστορία αυτοσχεδιάζοντας.

image

Μιλώντας άνετα στα ελληνικά, κάνουν πλάκα μεταξύ τους λίγο πριν ξεκινήσουν για την πρόβα. Παρά τις δυσκολίες που περνούν, οι περισσότεροι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Έχουν σχέδια και όνειρα.

Κοντά τους έμπειροι καλλιτέχνες, κατευθύνουν τα βήματά τους στη σκηνή. Κεντρική αναφορά στον αυτοσχεδιασμό τους είναι οι αναμνήσεις τους σε βιώματα που έχουν να κάνουν με το ρατσισμό και τη νοσταλγία, βιώματα που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.

Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Σταυροδρόμια Τέχνης» υλοποιείται από την Μ.Κ.Ο PRAKSIS σε συνεργασία με την εταιρεία BEE GROUP Α.Ε. και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική κοινωνία μέσω της τέχνης.

image

Μουσικά και θεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή 160 καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 40 ακόμη καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα πολυμέσα και προβάλουν υλικό από τα μουσικά και θεατρικά εργαστήρια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο. Οι δυο καλύτερες ομάδες που θα αναδειχθούν θα λάβουν το σχετικό έπαθλο και θα βραβευθούν στις 28 Ιουνίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

https://www.athensvoice.gr/archives/stayrodromia-tehnis-sto-kentro-tis-athinas

image