Ένα σύγχρονο είδος θεάτρου που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού.

Η θεατρική ομάδα “Λωτοφάγοι” ιδρύθηκε το 2007. ‘Έχοντας ως βάση το “Devised Theatre”  (Θέατρο Επινόησης), κάθε χρόνο, δημιουργεί παραστάσεις είτε μέσα από σεμιναριακούς κύκλους με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, είτε με το δικό της δυναμικό και τις παρουσιάζει σε διάφορους χώρους. Στόχος και σκοπός της ομάδας είναι να δώσει μία φρέσκια, ζωντανή πνοή στον θεατρικό και εν γένει στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Το DEVISED THEATRE είναι ένα σύγχρονο είδος θεάτρου που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού. Το θεατρικό κείμενο δεν προϋπάρχει αλλά δημιουργείται- επινοείτε από τους «ηθοποιούς -performers» κατά την διάρκεια των αυτοσχεδιασμών. 

Φέτος κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα διδάσκονται ασκήσεις γνωριμίας, ενεργοποίησης, συγκέντρωσης, ετοιμότητας, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης, παντομίμας, αυτόματης γραφής, χαλάρωσης κα. Ο σεμιναριακός κύκλος θα έχει διάρκεια (6) έξι μήνες και θα πραγματοποιηθεί σε τρίωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα. 

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ηθοποιοί, σπουδαστές δραματικής σχολής, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι αλλά και όσοι απλά αγαπάνε το θέατρο σαν τέχνη και θα ήθελαν να το γνωρίσουν από κοντά. Ο κύκλος του σεμιναρίου ολοκληρώνεται με μία θεατρική παράσταση ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ της ομάδας που συμμετέχει. Η παράσταση παρουσιάζεται πριν το Πάσχα σε επαγγελματικό θέατρο στην Αθήνα.

Εισηγήτρια η Αθηνά Αρσένη: σπούδασε “Theatre Studies & Popular Music Production” στο Πανεπιστήμιο του Derby και έκανε το Master της πάνω στο “Physical Theatre” στο Πανεπιστήμιο του Royall Holloway στο Λονδίνο. Είναι ιδρύτρια της θεατρικής ομάδας «Λωτοφάγοι», με την οποία δραστηριοποιείτε καλλιτεχνικά στο χώρο του θεάτρου από το 2007 και εμπνευστής του «Athens Bar Theatre Festival». Κάθε χρόνο σκηνοθετεί και παρουσιάζει με ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς θεατρικές παραστάσεις σε διάφορα θέατρα στην Αθήνα. Για αρκετά χρόνια δίδαξε διάφορες τεχνικές θεάτρου, Θεατρικό Παιχνίδι και English Theatre στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Θέατρο των Αλλαγών. 

Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 6942204511 ή με email lotofagoi@ymail.com μέχρι και την Πέμπτη 10/10/2013.