m

«M»


m2Η Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι
 από τα μέσα Ιανουαρίου και έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα βρίσκετε στο θέατρο Ελιαρτ με την νέα της παράσταση με τίτλο «Μ». Μια παράσταση βασισμένη στην ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Adam Elliot η οποία βασίζετε σε αληθινή ιστορία, με τίτλο«Mary & Max».

Κεντρικό άξονα της παράστασης αποτελεί η ιστορία μιας απίθανης φιλίας μεταξύ δύο εξ ολοκλήρου διαφορετικών ανθρώπων οι οποίοι επικοινωνούν δια αλληλογραφίας.

H Mary ερωτεύεται με τον Έλληνα  γείτονά της , εξοικονομεί χρήματα και αφαιρεί το εκ γενετής σημάδι στο μέτωπό της, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει ψυχολογία και αφιερώνει την ζωή της στην ψυχολογική αρρώστια που έχει και ο Max. Εκείνος πάλι προσπαθεί να ελέγξει το βάρος του, μαθαίνει ότιπάσχει από σύνδρομο Aspergerκερδίζει το λαχείο και τελικά παίρνει τη δουλειά των ονείρων του.Πιο συγκεκριμένα στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένα φιλικό  8χρονο κορίτσι από την  Αυστραλία, διαλέγει ένα όνομα από ένα τηλεφωνικό κατάλογο του Μανχάταν και γράφει σ “αυτή την διεύθυνση. Στο γράμμα της εσωκλείει και μία σοκολάτα. Είναι η Mary Daizy Dinkl, το μοναχοπαίδι μιας αλκοολικής μητέρας και ενός διαταραγμένου πατέρα. Στην διεύθυνση βρίσκεται ο  Max Horowitz, που ζει στη Νέα Υόρκη, και υποφέρει από υπερβολικό βάρος και κρίσεις άγχους. Απαντά στο γράμμα της Mary στέλνοντας μαζί και εκείνος μια σοκολάτα. Έτσι αρχίζει μια 20χρονη αλληλογραφία, η οποία διακόπτεται από έναν εγκλεισμό του Max σε ένα άσυλο και μερικές παρεξηγήσεις.

Θα καταφέρουν άραγε ποτέ αυτοί οι δύο άνθρωποι να βρεθούν και να δουν ο ένας τον άλλον κατάματα…

Σαν θεατρική ομάδα πέρα από το devised theatre, μας ενδιαφέρει πολύ η παρουσίαση παραστάσεων που θίγουν τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις. Στις μέρες που ζούμε η δυσκολία των ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να έρθουν σε επαφή γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Πόσο μάλλον μεταξύ δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων όπως η Mary και ο MaxΤο έργο του AdamElliot βασίζετε σε αληθινή ιστορία, κάτι που κάνει ακόμη πιο συγκλονιστική την ανάγκη των ανθρώπων…να μιλήσουν!

Για δώδεκα παραστάσεις, στο θέατρο Ελιαρτ. Έναρξη: Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 20.30μ.μ.

 

Είδος: Κοινωνικό

Διάρκεια Παράστασης: 75 λεπτά – Τιμή Εισιτηρίου: 12 € και Φοιτητικό 10

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη

Παίζουν: Γιώργος Μπεκρής, Νάντια Συρίου, Σωτήρης Πούλος

Σκηνογραφία: Χρήστος Σινόπουλος,Σμάρω Καρδαρά

Eνδυματολογία: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

Βοηθός Σκηνοθέτη/Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Βατικιώτης

Video Trailer: Γιάννης Αρσένης – Φωτογραφίες: Φύλλης Παππάς

Δημιουργικό: Δάφνη Παπαδάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηλιάς Γεραφέντη

 

Monopoli (www.monopoli.gr), Parapolitika(www.parapolitika.gr), Εφημερίδα ΠαραπολιτικάΟ Κόσμος του ΕπενδυτήΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣAthens Jukebox Radio(www.athensjukebox.gr), Εφημερίδα 

Βορεινή (www.voreini.gr),Clickatlife (www.clickatlife.gr), Culturenow (www.culturenow.gr), E-go(www.e-go.gr),Ελεύθερος Τύπος (www.e-typos.com),  Fashionfreaks.gr(www.fashionfreaks.gr), GoOut (www.go-out.gr), GR8media(www.gr8media.gr), Metrogreece.gr (www.metrogreece.gr), Mind Radio(www.mindradio.gr),

Πρεμιέρα Σάββατο 19 Ιανουαρίου
Ημερομηνίες Παραστάσεων:19 Ιανουαρίου – 24 Φεβρουαρίου
Σάββατο: 20:30 μ.μ. και Κυριακή 20:00

Στο Θέατρο «Ελιαρτ», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικό
Μετρό
: Κεραμεικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6970808764

Categories: Δελτία Τύπου, Παραστάσεις